Meniu principal

Haosul continuă în SUA: Trump, dat în judecată de municipalitatea din San Francisco

Municipalitatea din San Francisco i-a intentat un proces președintelui SUA, Donald Trump, ca răspuns la ordinului executiv semnat de acesta prin care se interzice finanțarea federală pentru orașele-sanctuar, informează Reuters, citată de AGERPRES.

Așa-numitele orașe-sanctuar, printre care New York, Los Angeles, Philadelphia, Boston, Denver, Washington, Seattle și San Francisco, oferă diverse forme de protecție imigranților ilegali.

Ordinul lui Trump, semnat pe 25 ianuarie, este parte a campaniei acestuia împotriva imigrației ilegale, alături de directiva din aceeași dată prin care șeful Casei Albe a ordonat construirea unui zid la frontiera cu Mexicul. Orașele și statele vizate ar urma să piardă ajutoare federale de miliarde de dolari.

În instanță, municipalitatea din San Francisco susține că ordinul președintelui încalcă cel de-al zecelea amendament la Constituția Statelor Unite, conform căruia puterile care nu sunt acordate guvernului federal revin statelor.

“Desconsiderând flagrant legea, președintele Statelor Unite încearcă să constrângă autoritățile locale să abandoneze așa-numitele legi și politici ale <<Orașelor Sanctuar>>”, se arată în plângerea înaintată unei instanțe federale din San Francisco.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.