Meniu principal

Trump cere Pentagonului să organizeze o paradă militară care să-i sublinieze rolul de comandant suprem

Trump toarnă gaz pe foc: Cultura americană este ”distrusă” prin înlăturarea statuilor Confederaților

Preşedintele Donald Trump doreşte să se organizeze o defilare militară care să etaleze puterea militară americană şi care să-i sublinieze astfel rolul de comandant suprem, a anunţat Casa Albă, relatează AFP..

”Preşedintele Trump este complet solidar cu militarii care îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru a garanta securitatea ţării noastre. El a cerut Departamentului Apărării să studieze crearea unei ceremonii în cursul căreia toţi americanii să poată să-şi exprime recunoştinţa”, a declarat, marţi, o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Ea a confirmat astfel o informaţie dezvăluită de Washington Post (WP). Pentagonul a confirmat, la rândul său, că este ”pe cale să rezolve anumite aspecte”.

Miliardarul flirta deja cu ideea unei parade militare la Washington înainte să fie ales şi s-a declarat deosebit de impresionat de defilarea militară franceză din 14 iulie, pe care a catalogat-o ”formidabilă”, după ce a fost primit cu mare pompă de preşedintele Emmanuel Macron la Paris.

Donald Trump a evocat atunci ideea organizării uneia la Washington, pe 4 iulie, Ziua Naţională americană.

Însă această decizie provoacă critici violente în rândul unora, care i-au comparat atitudinea cu a unui conducător al unui regim autocratic.

”Ce risipă de bani absurdă! Trump se poartă mai mult ca un dictator decât ca un preşedinte”, a reacţionat alesul democrat Jim McGovern.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.