Meniu principal

Treizeci şi nouă de militari morţi în urma prăbuşirii Antonovului 26 rus în Siria

Treizeci şi nouă de militari morţi în urma prăbuşirii Antonovului 26 rus în Siria

Treizeci şi nouă de militari au murit în urma prăbuşirii avionului militar de transport, marţi, la aterizare în baza rusă Hmeimim, în vestul Siriei, potrivit armatei ruse, care privilegiază teza accdentului, scrie AFP.

Este vorba – cu excepţia prăbuşirii unui avion ce se îndrepta către aceeaşi bază, în decembrie 2016, în sudul Rusiei, unde au murit 92 de oameni – despre cel mai grav incident legat de intervenţia militară lansată de Moscova în septembrie 2015 în susţinerea regimului lui Bashar al-Assad.

Campania de atacuri aeriene ruse are loc în principal de la Hmeimim, unde preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, în decembrie, că misiunea armatei ruse a fost ”strălucitor îndeplinită” şi a anunţat o retragere parţială a trupelor.

Avionul de tip Antonov 26 (An-26) s-a prăbuşit marţi, către ora locală 14.00 (şia României), la aproximativ 500 de metri de pista de aterizare, a anunţat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, citat de agenţiile ruse.

După ce a evocat 32 de persoane la bord, ministerul a anunţat că aeronava transporta 39 de persoane – 33 de pasageri şi şase membri ai echipajului – care au murit toate.

”Ei erau toţi militari”, a precizat ministerul.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.