Meniu principal

Trei persoane, arestate în legătură cu asasinarea fratelui vitreg al lui Kim Jong Un

Până în acest moment, două femei şi un bărbat au fost arestaţi în legătură cu asasinarea lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean, a anunţat poliţia malaeziană, potrivit AP.

Cele două femei au fost identificate în urma analizării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere de la aeroportul din Kuala Lumpur, unde se presupune că ar fi fost otrăvit Kim Jong Nam. Una dintre suspecte avea documente de călătorie din Vietnam, iar a doua deţinea un paşaport indonezian. Momentan, autorităţile din Malaysia încearcă să afle dacă documentele sunt autentice.

Poliţia a reţinut şi un bărbat de naţionalitate malayesiană, despre care se crede că este prietenul suspectei care deţinea un paşaport indonezian. Autorităţile încă nu au dat publicităţii raportul autopsiei lui Kim Jong Nam, care ar putea să dezvăluie dacă acesta a fost otrăvit.

Coreea de Nord a obiectat faţă de autopsia lui Kim Jong Nam, însă autorităţile din Malaysia au efectuat totuşi această procedură întrucât Phenianul nu a înaintat un protest oficial, a declarat Abdul Samah Mat, un oficial din cadul poliţiei malaysiene.

Kim Jong Nam, în vârstă de 45 sau 46 de ani, nu avea niciun fel de contact cu fratele său vitreg din Coreea de Nord, locuind de mai mulţi ani în străinătate.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.