Meniu principal

Trei gropi comune, descoperite în vestul Irakului

Trei gropi comune în care se aflau corpuri ale unor civili și soldați au fost descoperite în provincia Al-Anbar, din vestul Irakului, a anunțat poliția locală, relatează vineri AFP. Autoritățile nu au putut preciza numărul exact al cadavrelor descoperite, dar au afirmat că în aceste gropi comune se află zeci de cadavre.

”În urma prelevării de probe s-a stabilit că este vorba de corpurile unor civili și soldați”, a precizat un ofițer de poliție, potrivit căruia victimele au fost executate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Una dintre gropi a fost descoperită în regiunea Saqlawiyah, în nordul orașului Fallujah, o alta în regiunea Karma, la est de Fallujah, și cea de-a treia în centrul Ramadi, capitala provinciei Al-Anbar. Ramadi este situat la aproximativ 100 de kilometri vest de Bagdad și Fallujah, la jumătatea distanței dintre cele două orașe.

Au fost desfășurate forțe de securitate pentru a supraveghea cele trei gropi comune și la fața locului sunt așteptate în zilele următoare echipe de medicină legală, a precizat ofițerul de poliție. Potrivit unui reprezentant al ”Comitetului martirilor” din provincia Al-Anbar, Ammar Nouri al-Doulaimi, primele date arată că unele victime au fost împușcate în cap, probabil de membri ai SI.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.