Meniu principal

Traficul rutier pe podul de la Agigea, oprit până în data de 25 mai

Circulaţia pe podul Agigea, restricţionată de astăzi până la 1 noiembrie

Centru Infotrafic a informat că, până în data de 25 mai, circulația pe podul de la Agigea este oprită pentru lucrări care vizează cablurile de susţinere şi montarea elementelor rosturilor de dilataţie. În această perioadă, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat pe Podul Apolodor, aflat la o distanţă de 2,8 kilometri.

”Măsura este în vigoare, potrivit informaţiilor obţinute de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, până în data de 25 mai 2017 şi are ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulaţia din sezonul estival, în condiţii de siguranţă şi într-un termen cât mai scurt”, precizează reprezentanții Centrului Infotrafic.

Cablurile podului de la Agigea au fost înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016. În perioada în care podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat pe noul pod (Podul Apolodor). Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea: nodul rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) – A4 (intrare port Constanţa Sud) – podul nou peste Canalul Dunăre – Marea Neagră – bretea acces la DN39A – DN 39A – DN39 (Eforie Nord – Agigea).

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricţii de circulaţie, pe întreaga durată a sezonului estival. În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) şi va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme.

De asemenea, până în 19 mai, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa se execută lucrări la carosabil în zona localităţii Perişoru (judeţul Călăraşi), între kilometrii 111+600 şi 119+800 de metri. Din acest motiv, circulaţia rutieră în zona lucrărilor este deviată de pe un sens pe celălalt – în perioada 3-10 mai, autovehiculele sunt deviate de pe sensul către Constanţa pe sensul spre Bucureşti, iar în perioada 10-19 mai, autovehiculele vor fi deviate de pe sensul către Capitală pe sensul opus.

(foto: CNAIR)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.