Meniu principal

Traficul pe sectorul fluvial al Dunării, tot închis

Traficul naval pe Dunăre rămâne închis din cauza stratului gros de gheață format pe șenal, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, directorul Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați, Dorian Dumitru.

Administrația Fluvială a trimis în zona Brăila remorcherul Galați 3. Acesta va sparge gheața pentru ca bacurile să poată ajunge în Insula Mare a Brăilei. Pe de altă parte, pentru transportul localnicilor pe Dunăre, AFDJ Galați a trimis nava Mamaia 2, care a plecat duminică dimineață din Sulina către Tulcea. În urma ei circulă și nava de pasageri Mircești, care efectuează în mod normal curse Sulina-Tulcea.

Spărgătorul Perseus are ca misiune spargerea gheții din zona Tulcea-Isaccea, însă în acest moment are o defecțiune tehnică, în timp ce remorcherul Gheorghieni 2 acționează pe canalul Sulina.

Circulația bacurilor de pe malul gălățean pe cel tulcean rămâne întreruptă din cauza stratului gros de gheață format la malul localității tulcene I.C. Brătianu, care împiedică bacurile să acosteze în condiții de siguranță.

În consecință, transportul pasagerilor se efectuează cu ajutorul unui împingător al Navrom Galați, care transportă maxim 35 de pasageri, nu însă și autovehicule.

În ultimele patru zile, împingătorul a efectuat câte o cursă dimineața la ora 07.00 și una seara la ora 17.00, însă de luni acesta va efectua câte două curse dimineața și seara, prima cursă plecând de la ora 06.00.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.