Meniu principal

Theresa May: Acordul final cu UE privind Brexit-ul va fi votat în Parlament

Marea Britanie, susţinută de aliaţi la Consiliul de Securitate al ONU în cazul otrăvirii fostului spion rus

Theresa May, premierul Regatului Unit, a anunțat, marți, că acordul final cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi supus la vot în Parlamentul de la Londra.

”Pot confirma astăzi că guvernul va supune acordul final care va fi convenit de Regatul Unit și UE unui vot în ambele camere ale parlamentului înainte de intrarea în vigoare’ a documentului”, a spus Theresa May, în discursul rostit la Lancaster House.

Theresa May a menționat că Brexit-ul va semnifica ieșirea Marii Britanii de pe piața unică europeană și din uniunea vamală. Ea a pus, astfel, capăt speculațiilor conform cărora Londra va încerca să obțină un așa-numit ”soft Brexit”. ‘

”Vreau să fiu clară. Ceea ce propun nu poate însemna apartenența la piața unică. În schimb, vom căuta cel mai mare acces posibil la ea printr-un acord de liber schimb nou, cuprinzător și ambițios. ‘Doresc ca Regatul Unit să iasă din această perioadă de schimbări mai puternic, mai corect, mai unit și mai vizionar ca oricând. Vreau să fim o țară sigură, prosperă, tolerantă. Vreau să fim cu adevărat o Marea Britanie globală, cel mai bun prieten și vecin al partenerilor noștri europeni, dar și o țară care ajunge dincolo de frontierele Europei, o țară care iese în lume pentru a construi relații cu vechi prieteni, dar și cu noi aliați”, a continuat Theresa May.

Șefa executivului de la Londra a accentuat că rezultatul referendumului privind apartenența Marii Britanii la UE nu a fost o decizie de autoizolare a țării sale, întrucât istoria și cultura acesteia sunt profund racordate la restul lumii.

”Suntem o țară europeană și mândră de moștenirea noastră europeană comună. Dar, suntem întotdeauna o țară care privește dincolo de Europa către restul lumii. Iată de ce suntem una dintre țările cu cea mai mare diversitate rasială din Europa”, a explicat prim-ministrul britanic.

Pe tema imigrației, Theresa May a insistat că Marea Britanie a fost mereu o țară deschisă și tolerantă, dar a avertizat că, atunci când nivelurile acestui fenomen este prea ridicat, sprijinul pentru granițele deschise ”se clatină”, explicând că publicul le-a transmis politicienilor că acest lucru s-a întâmplat înaintea și în timpul referendumului privind Brexit.

(foto: Unilad.co.uk)

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.