Meniu principal

UPDATE Theodor Paleologu, martor la DNA în dosarul Elenei Udrea și al Ioanei Băsescu

Theodor Paleologu îl face praf pe ”trogloditul” ministru al Educației

Theodor Paleologu a ieșit de la audieri, unde a dat declarații ca martor în dosarul în care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, şi fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, sunt suspectate că ar fi orchestrat finanţarea ilegală a Partidului Democrat Liberal.

„E vorba de dosarul dnei Udrea, dar concret nu știu precis cine a finanțat. În mod normal e organizația sectorului 1, dar PSD în București era organizat în filiale de sector plus organizația pe capitală. Se investighează cultura finanțăarilor ilegale. Am fost decepţionat că nu am putut oferi informaţii relevante. În schimb, sunt alte dosare în care abia aştept să fiu martor”, a spus Paleologu la ieșirea din sediul DNA.

Întrebat dacă au fost finanțări „dubioase” în campania electorală, Paleologu a răspuns: Habar nu am. Bănuiesc că da. Gândiţi-vă puţin, e la mintea cocoşului, ţineţi minte cum erau campaniile înainte de 2016, cum erau mesh-uri pe câte un bloc întreg sau afişe imense pe care nu le-am văzut nicăieri în lume. Nici măcar în America nu am văzut asemenea orgie de propagandă electorală. Deci e la mintea cocoşului că ceva nu e în regulă. Cred că se investighează cultura finanțărilor ciudate ale tuturor partidelor. Până la ultima rundă de alegeri a fost o imensă problemă legată de consturi pe care am semnalat-o din 2008. Eu am fost puțin decepționat că nu am putut oferi informații relevante, în schimb sunt alte dosare în care abia aștept să fiu martor”.

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a ajuns, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat, ca martor, într-un dosar de corupţie. La intrarea în sediul DNA, acesta a declarat că va fi audiat în calitate de martor, fără să dea detalii.

“Am înţeles că nu e voie să vorbesc. De ce să am emoții?”, a spus Theodor Paleologu, la intrarea în sediul DNA.

Theodor Paleologu a fost ministru al Culturii în perioada decembrie 2008 – decembrie 2009, deputat PDL din 2008 până în 2014 şi independent din 2014 până în 2016,.

Lascrutinul din 11 decembrie 2016, a candidat independent pentru un nou mandat de deputat în Capitală, dar a pierdut după ce a obţinut doar 8.278 de voturi, fiind astfel sub pragul electoral de 25.000 de voturi necesare.

(foto: RFI.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.