Meniu principal

Teodorovici susține că guvernul caută soluții pentru angajații cu contract part-time

Teodorovici susține că guvernul a făcut o afacere extraordinară împrumutând 2 miliarde de euro

Guvernul trebuie să ia măsurile necesare pentru ca angajaţii part-time cu venituri mici să nu fie obligaţi să vină cu bani pentru a-şi plăti contribuţiile sociale, a declarat joi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, în cadrul şedinţei Consiliului Economic şi Social (CES). La această întrunire, guvernul a obținut avizul consultativ pe Ordonanţa de Urgenţă pe care vrea s-o adopte joi, în cadrul şedinţei de la ora 16.00, ca să compenseze scăderile de venituri înregistrate în cazul IT-iştilor, persoanelor cu dizabilităţi, muncitorilor sezonieri şi cercetătorilor.

”Vă mulţumesc că sunteţi dispuşi să discutăm, să analizăm într-un timp foarte scurt, tocmai pentru a evita situaţii care au apărut în ultima perioadă, mai ales în zona de part-time, unde cei cu venituri mici erau puşi în situaţia de a veni cu sume pentru a-şi plăti obligaţiile”, a afirmat Teodorovici, citat de News.ro.

Ministrul a declarat miercuri că, în ceea ce priveşte salariile IT-iştilor, persoanelor cu dizabilităţi, muncitorilor sezonieri şi cercetătorilor, a fost publicat pe site-ul Ministerului FInanţelor un act normativ care aduce soluţia găsită în dezbatere publică.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.