Meniu principal

Telefonul lui Hitler, vândut cu peste 240.000 de dolari

Un telefon care i-a aparținut fuhrerului Adolf Hitler, găsit în buncărul în care acesta s-a sinucis și păstrat din 1945 într-o geantă de piele, a fost vândut, duminică, la o licitație organizată în Statele Unite ale Americii, cu suma de 243.000 de dolari, relatează EFE, citată de AGERPRES.

Tranzacția este cu atât mai interesantă cu cât licitația a avut loc în Chesapeake City (Maryland), un orășel pitoresc de mai puțin de 600 de locuitori scăldat de râul Delaware. Celebrul telefon era descris în catalog drept “arma cea mai distructivă care a trimis milioane de oameni la moarte”. Valoarea aparatului era estimată între 200.000 și 300.000 de dolari. Hitler a primit telefonul de la Wermacht (forțele armate naziste), inițial acesta fiind negru. Ulterior, însă, aparatul a fost vopsit în roșu.

Aparatul, confecționat din bachelită de firma germană Siemens, a ajuns în mâinile unui colecționar privat din SUA al cărui nume nu a fost dezvăluit. Telefonul a fost păstrat în geanta de piele a britanicului Ranulf Rayner, 82 de ani, care l-a moștenit de la tatăl său, brigadierul Ralph Rayner, poate primul militar ne-sovietic care a pătruns în buncărul lui Hitler.

(foto: Alexander Historical Auctions)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.