Meniu principal

Taxă auto de intrare în orașe, cu stickere colorate, în locul timbrului de mediu

Cu câteva zile în urmă, ministru Daniel Constantin a anunțat că, într-adevăr, instituția pe care o conduce pregătește o altă modalitate de a-i taxa e șoferii de mașini, după eliminarea timbrului de mediu. Potrivit informațiilor obținute de Profit.ro, viitoarea taxă de poluare va lua forma unei vignete. Este vorba despre un sistem aplicat, în acest moment, în Germania.

Valoarea taxei va fi, însă, diferită, în funcție de gradul de poluare al autoturismului. Conducătorii auto vor avea acces în diferite zone ale marilor orașe doar pe baza unui sticker colorat lipit pe parbriz. Potrivit surselor Profit.ro din interiorul Ministerului Mediului, se lucrează, de asemenea, la o ”zonare” a Capitalei.

La stabilirea cuantumului taxei vor fi luate în considerare normele de poluare Euro, emisiile de noxe, dar și de carburantul folosit.

În acest moment, în Germania limita de acces este Euro 4, iar mașinile sub acest nivel nu au dreptul să circule prin marile orașe. Tot în funcție de gradul de poluare este stabilit și nivelul impozitelor.

(foto: Ruhrnachrichten.de)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.