Meniu principal

Tarom cumpără în leasing a două avioane noi Boeing 737-800 NG

Tarom se pregătește pentru al zecelea an consecutiv de rezultate negative

Compania Tarom a semnat contractul de achiziţie a două aeronave noi Boeing 737-800 NG, având o configuraţie de 189 de locuri, a anunţat, vineri seara, Ministerul Transporturilor. Livrarea aeronavelor către operatorul aerian va fi făcută în cursul acestei luni. Programul de Guvernare cu privire la compania Tarom prevede achiziţia a 30 de avioane. Negocierea tranzacţiei s-a purtat cu o companie de leasing.

”Avioanele sunt achiziţionate în leasing operaţional pe o perioadă de zece ani. Precizăm faptul că procedura de achiziţie s-a desfăşurat într-un timp optim, urmare a nevoii de operare a tuturor rutelor propuse pentru orarul de vară. Achiziţia a avut în vedere oportunităţile apărute în piaţă. Conform cererii de ofertă lansate de către companie, la nivel internaţional, aceste două aeronave au fost singurele aeronave noi, la momentul lansării procedurii. Menţionăm că cele două aeronave de tip Airbus au reprezentat o cincime din capacitatea de transport a companiei, capacitate ce va fi preluată de către noile aeronave”, precizează un comunicat al Minsiterului Transporturilor.

Flota Tarom trebuie reînnoită ca urmare a ieşirii din flotă, anul trecut, a două aeronave Airbus A310, după ce compania a fost nevoită să renunţe la anumite rute pe care nu mai avea cu ce să le opereze.

Flota companiei numără 21 de aeronave, dintre care doar 19 operează în acelaşi timp, din cauza operaţiunilor de mentenanţă. Tarom a pierdut anul trecut poziţia a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depăşită de Blue Air. Liderul pieţei, din punct de vedere al numărului de pasageri transportaţi, este Wizz Air.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.