Meniu principal

Călin Popescu Tăriceanu: Relația cu ambasadele este pe planul doi

Tăriceanu: Referendumul pentru redefinirea familiei ar putea avea loc în toamnă

Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) a lansat, sâmbătă seară, la Antena 3, un atac la adresa ambasadorilor la București ai statelor care acum critică Ordonanța privind modificarea Codurilor penale, adoptată de Guvernul Grindeanu în data de 31 ianuarie. Liderul ALDE spune că aceștia au închis ochii la instituțiile care funcționează ilegal și care afectează drepturle și libertățile cetățenilor.  

”Cei care sunt acreditaţi ambasadori la Bucureşti de ani de zile în mometul ăsta nu pot să recunoască că au stat degeaba la Bucureşti şi că au închis ochii şi că nu văd că sunt instituţii care funcţionează în afara cadrului legal şi constituţional şi care afecteză drepturile şi libertăţile cetăţenilor, care nu ar fi admise în alt locuri din Uninea Europeană, dar în România sunt perfect tolerabile pentru ca această cruciadă împotriva corupţiei să îndreptăţească UE să spună «Uite, domnule, am avut un experiment în România şi experimentul a reuşit»”, a declarat copreşedintele ALDE.

Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că ”tabloul deplorabil” al democraţiei în România este ignorat de către Comisia Europeană cu complicitatea unor ambasadori acreditaţi la Bucureşti.

”Pe mine mă interesează ca România să fie o ţară în care oamenii să fie cu adevărat liberi, ca România să fie o ţară demnă şi o ţară suverană. Mă interesează în planul doi relaţia aceasta (cu amabasadele – n. r.). Îmi doresc să fie bună, dar nu cu orice preţ, adică România să fie o ţară plecată pe care europenii şi-o doresc lăsată undeva la marginea Europei”, a conchis Tăriceanu.

(foto: Ziuadeconstanta.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.