Meniu principal

Tăriceanu, despre proteste: ”un model revoluţionar” care înlătură legitimitatea votului

Tăriceanu: Daniel Constantin este manelistul politicii româneşti

Președintele Senatului și al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marți seară, că protestele împotriva graţierii şi modificării Codurilor penale reprezintă ”un model revoluţionar” în care se aprobă prin urale şi care înlătură legitimitatea votului.

”Trebuie să hotărâm ce fel de democraţie avem, dacă recunoaştem legitimitatea votului sau nu şi considerăm că manifestaţiile din stradă trebuie să înlăture legitimitatea votului. Atunci înseamnă că nu mai facem alegeri şi conducem după un alt model, care este modelul revoluţionar. Chemăm masele largi populare să aprobe eventual, nu ştiu, prin urale şi ovaţii”, a spus Tăriceanu.

Întrebat în legătură cu faptul că, deși are legitimitatea votului, puterea nu ţine cont de doleanțele populaţiei şi de proteste, preşedintele Senatului a spus că în societate există mai multe voci, nu doar cei care protestează în stradă.

”Există mai multe voci, există ONG-uri, există asociaţii profesionale, şi oameni care aleg să protesteze în stradă. Toţi au dreptul şi cred că este un câştig extraordinar pe care îl avem, dar în final sunt două lucruri de care trebuie să ţinem cont: de legalitatea procesului democratic şi a sistemului democratic parlamentar şi de reprezentantivitate”, a susţinut Tăriceanu.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.