Meniu principal

Tăriceanu a anunțat că parlamentarii îi vor scăpa și în continuare pe miniștrii acuzați de DNA

Tăriceanu: Daniel Constantin este manelistul politicii româneşti

Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului și al ALDE, a declarat, miercuri, după publicarea MCV, că nu trebuie aplicate recomandările privite criteriile obiective în baza cărora parlamentarii să decidă dacă ridică sau nu imunitatea unui ales.

”Nu trebuie aplicate recomandări de criterii obiective pe baza cărora parlamentarii să voteze. Mandatul nu este imperativ şi atât timp cât voi fi senator îmi voi sustine punctul de vedere şi anume că nu se poate să încălcăm unul dintre principiile fundamentale de funcţionare a instituţiilor – separaţia puterilor în stat. Prin urmare, nicio decizie a vreunui membru al Guvernului nu va putea să fie anchetată de Parchet. Deciziile politice aparţin Executivului şi Parlamentului, iar Parchetul, oricare ar fi el – DNA, super-DNA, hiper-DNA, poate să fie orice – nu poate să ancheteze deciziile politice”, a spus Tăriceanu, solicitat să comenteze recomandarea din raportul MCV privind adoptarea unui set de criterii obiective în baza cărora parlamentarii să decidă dacă ridică sau nu imunitatea unui ales.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că de câte ori vor veni solicitări de ridicare a imunităţii pentru acuzaţii legate de decizii politice ale membrilor Guvernului, acestea vor fi respinse de Parlament.

”Dacă este vorba de fapte de corupţie, da, nu ne putem opune, dar nu putem să punem în discuţie oportunitatea deciziilor politice. Ca atare, şi în trecut şi sunt convins că şi în viitor, de câte ori vor veni solicitări de ridicare a imunităţii pentru acuzaţii legate de decizii politice ale membrilor Guvernului, acestea vor fi respinse de Parlament”, a mai spus Tăriceanu.

(foto: Psnews.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.