Meniu principal

C. P. Tăriceanu îi acuză pe ziariști că sunt ”emisarii” protestatarilor: Ce înseamnă oamenii?

Tăriceanu: Daniel Constantin este manelistul politicii româneşti

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), s-a arătat iritat, luni, de întrebările presei pe tema solicitărilor protestatarilor privind Codurile penale. Acesta i-a acuzat pe jurnaliști că se „erijează” în purtători de mesaj ai manifestanţilor.

Întrebarea adresată de un jurnalist s-a referit la faptul că „oamenii” din stradă nu sunt mulțumițide ceea ce face Guvernul în privința Codurilor penale, în contextul în care aceleași măsuri ar urma să se regăsească în proiecte de lege girate de PSD-ALDE.

Preşedintele Senatului l-a întrerupt pe jurnalistul care punea aaceastă întrebare: „Cine, ce înseamnă oamenii? Sunteţi cumva delegat de cineva?”, potrivit News.ro.

Jurnalistul i-a răspuns: „Absolut deloc, încerc să îmi fac meseria, încerc să-i ascult pe oamenii din piaţă şi pe dumneavoastră în aceeaşi măsură”.

Tăriceanu a continuat tirada: „Dacă aţi avea o delegaţie din partea unui grup atunci, sigur, nu am nicio problemă. Haideţi fiecare să ne facem meseria în mod corect. Adresaţi-vă întrebarea, nu trebuie să îmi spuneţi… Dumneavoastră eu bănuiesc că reprezentanţi un post de radio sau de televiziune. Vorbiţi ca ziarist şi nu am niciun fel de problemă şi vă răspund”.

Când un alt reporter i-a spus că întrebarea este legitimă, Tăriceanu a afirmat că problema este că jurnaliştii “se erijează” în purtători de cuvânt ai protestatarilor.

„Eu am spus altceva: nu vă erijaţi în purtătorul de cuvânt al unora care nu v-au mandat. (…) Staţi puţin, dvs. nu sunteţi delegaţi ca reprezentanţi ai poporului. Reprezentaţi un suport media, vorbiţi în numele lui”, a afirmat el.

Jurnaliştii au repetat întrebarea, că protestatarii susţin că fondul problemei nu se rezolvat, pentru că măsurile din OUG se vor regăsi în proiecte de lege.

„Dar să ştiţi că nu puteţi dumneavoastră să contestaţi dreptul unui parlamentar, dacă vrea să depună un proiect de lege. Depăşim orice discuţie rezonabilă”, a replicat Tăriceanu.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.