Meniu principal

Tăriceanu, din nou la judecată, în dosarul de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului

Tăriceanu îi face incompetenți pe funcționarii din Ministerul Transporturilor

Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), președintele Senatului, s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), pentru a-și susține contestaţia la decizia de începere a judecării pe fond a dosarului său, în care este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a venit la instanţa supremă însoţit de avocaţi şi nu a făcut nicio declaraţie înainte de începerea şedinţei de judecată.

În data de 28 noiembrie 2016, instanţa a respins cererile şi excepţiile formulate de Tăriceanu şi a decis că judecarea pe fond a dosarului poate începe. Decizia a fost, însă, contestată de președintele Senatului, fiind, miercuri, judecată de ÎCCJ.

Procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe Călin Popescu Tăriceanu, în data de 6 iulie, pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Alături de preşedintele Senatului a fost trimis în fața instanței şi Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale a României în anul 2000, acesta fiind, de asemenea, acuzat de mărturie mincinoasă.

(foto: Presaliberă.net)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.