Meniu principal

Tăriceanu, dezlănțuit: România a ajuns o parodie de stat de drept. Au protestat până și câinii

Tăriceanu, lacrimi de crocodil pentru țară

Senatul a respins, luni, Ordonanța de Urgență nr. 13 privind modificarea Codurilor penale, adoptată de Guvernul Grindeanu în data de 31 ianuarie. Cu toate că nu a vrut să conducă ședința de plen, președintele forului legislativ, Călin Popescu Tăriceanu, a ținut să le spună colegilor din Senat câte ceva, de dulce, cum s-ar spune. În primul rând, liderul ALDE a afirmat, de la tribuna Senatului, că România a ajuns o parodie de stat de drept, în care au ajuns să protesteze și câinii.

„Suntem în fața unei premiere absolute prin care Senatul urmează să adopte o lege de respingere a unei OUG care este abrogată, deci care nu mai produce efecte juridice. E ceva care pentru mine este inexplicabil. Eu, în calitate de preşedinte, nu cred că îmi pot permite sa patronez premiera de care v-am vorbit. Vă anunţ că nu am să votez. Îi rog pe colegii mei din grupul ALDE sa procedeze cum consideră de cuviinţă. Au făcut mare caz că după ce OUG a fost abrogată trebuie să o mai respingem şi în Parlament. Cred că viziunea unora care sunt aici, cei mai nou veniţi, este să facă cu orice preţ rău. Orice trebuie respins. Dacă mai rămâne ceva care nu e respins, trebuie distrus. Făcând rău până la urmă aţi făcut bine, pentru că s-a dezincriminat abuzul în serviciu”, a mai spus Tăriceanu.

Președintele Senatului i-a criticat din nou pe protestatari și i-a întrebat pe senatori dacă au înțeles care este scopul acestora.

Aţi înţeles de ce a fost toată forfota asta două săptămâni, cu manifestaţii de stradă, cu patimi aprinse, cu invective, cu ultimatumuri? Au venit până şi câinii să protesteze în piaţa publică. Până la urmă, aţi înţeles de ce?. Nicăieri în UE nu regăsim o parodie de stat de drept cum se regăseşte în România, dar sunt foarte multe ţări care se felicită că în România ne consumăm energiile, ne irosim timpul, în loc să ne mobilizăm cu toţii în jurul unui proiect major de ţară”, a mai spus Tăriceanu.

(foto: AGERPRES)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.