Meniu principal

Tăriceanu nu le mai ține partea ”jucătorilor” cu credite în franci elvețieni

Tăriceanu: Referendumul pentru redefinirea familiei ar putea avea loc în toamnă

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională conversia creditelor în franci elvețieni la cursul istoric că nu este ”un prieten” al acestei legi, motivând că este responsabilitatea fiecărui cetăţean de a-şi gestiona averea.

”Eu nu sunt un prieten al acelui proiect de lege care a trecut prin Parlament, pentru că cred că fiecare cetăţean are responsabilitatea de a-şi gestiona averea, banii şi nu trebuie ca eu, dumneavoastră şi alţii să îi compensăm celui care riscă (…) Unii au pierdut, s-au trezit că pierd. Şi acum ce să fac eu, să stau să le compensez pierderile? Păi dacă eu fac o greşeală proprie cu titlu personal, vă chem pe dumneavoastră să-mi compensaţi ceea ce am pierdut?”, a declarat Tăriceanu.

De reținut, însă,că pe parcursul dezbaterii în Parlament, reprezentanții ALDE nu doar că au votat proiectul de lege, dar l-au și lăudat, spunând că „elimină în sfârșit calvarul a sute de mii de români”.

CCR a decis, marţi, că legea conversiei creditelor în franci elveţieni la cursul istoric este neconstituţională. Aceasta a fost inițiată de deputatul PNL, Daniel Zamfir, cel care este și autorul Legii dării în plată.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.