Meniu principal

Suspectul în atentatul din Manhattan, inculpat pentru 22 de capete de acuzare

Suspectul în atentatul din Manhattan, inculpat pentru 22 de capete de acuzare

Suspectul în atentatul ce a făcut opt morți și 12 răniți pe 31 octombrie, în Manhattan, a fost inculpat marți pentru 22 de capete de acuzare, a anunțat biroul procurorului federal newyorkez, informează AFP.

Sayfullo Saipov, un uzbec de 29 de ani sosit în Statele Unite în 2010, a fost inculpat a doua zi după ce a intrat cu mașina în pietoni pentru violență și distrugere de vehicule, precum și pentru sprijinirea unei organizații teroriste străine.

În timp ce era încă internat în spital, acest rezident din New Jersey, căsătorit și tată a trei copii, a spus că și-a declarat loialitatea față de gruparea Stat Islamic și a adăugat că a încercat să facă un număr maxim de victime intrând cu camioneta sa pe o promenadă foarte frecventată din Manhattan.

Marți, procurorul a adăugat 20 de capete de acuzare: opt pentru crime, corespunzând deceselor a opt cicliști (cinci argentinieni și un belgian) pe care i-a lovit pe pista de biciclete a promenadei și 12 pentru tentativă de omor, corespunzând celor 12 persoane pe care le-a rănit în același timp.

Saipov, încarcerat în Manhattan, va fi oficial notificat asupra acestor capete de acuzare marțea viitoare, în fața judecătorului federal newyorkez Vernon Broderick, urmând să decidă dacă pledează vinovat sau nu.

Aceste capete de acuzare îl expun la închisoare pe viață sau la pedeapsa cu moartea, subliniază procurorul.

După ce au apărut detaliile despre loialitatea sa față de SI la începutul lunii noiembrie, președintele american s-a pronunțat clar pe Twitter pentru pedeapsa cu moartea.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.