Meniu principal

Summitul intercoreean – Kim Jong-un a trecut graniţa în Coreea de Sud: Sper să scriem un nou capitol despre noi

Summitul intercoreean - Kim Jong-un a trecut graniţa în Coreea de Sud: Sper să scriem un nou capitol despre noi

Kim Jong-un a devenit primul lider nord-coreean care a ajuns în Coreea de Sud după ce a trecut linia de demarcatie militară care separă cele două ţări de la sfârşitul războiului în 1953, scrie BBC. Prima rundă de discuţii dintre liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in s-a încheiat iar cei doi urmează să ia prânzul separat, urmând ca discuţiile să fie reluate după-amiază.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, l-a întâmpinat pe liderul nord-coreean chiar la graniţă iar cei doi şi-au strâns mâna de ambele părţi ale graniţei, într-un moment încărcat de semnificaţii.

Liderul nord-coreean l-a invitat apoi, spre surprinderea tuturor, pe Moon de cealaltă parte a liniei de demarcaţie, în Coreea de Nord, pentru ca apoi cei doi să se întoarcă pe partea Coreei de Sud.

Cei doi lideri au fost întâmpinaţi în Coreea de Sud de o gardă de onoare în costume tradiţionale. Liderii au mers apoi la Casa Păcii în Panmunjom, o clădire în zona demilitarizată dintre cele două ţări.

„Acum începe o nouă istorie – o eră a păcii”, se arată în mesajul scris de Kim în cartea de oaspeţi de la Casa Păcii.

De asemenea, Kim a glumit făcând referire la faptul că a adus faimoşii tăiţei reci nord-coreeni la întâlnire: „Sper că vă veţi bucura de tăiţeii pe care i-am adus”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.