Meniu principal

SUA: Camera Reprezentanților a votat bugetul pentru a evita o închidere a administrației

SUA: Pensia foștilor președinți va fi diminuată

Camera Reprezentanților a Statelor Unite, cu majoritate republicană, a adoptat miercuri o lege bugetară ce finanțează statul federal până la 30 septembrie, transmite AFP. Senatul ar urma să facă același lucru rapid, permițând evitarea unei închideri a administrației vineri seara. Parlamentarii au aprobat legea bugetară cu 309 voturi pentru și 118 împotriva. Textul este rodul unor lungi negocieri între aleșii celor două partide.

Opoziția democrată apreciază că a câștigat această luptă prin împiedicarea includerii în text a mai multor priorități ale președintelui Donald Trump, precum lansarea șantierului zidului de la frontiera cu Mexicul. Casa Albă respinge orice înfrângere și subliniază la rândul său creșterea sensibilă, grație acestei legi, în raport cu anul trecut, a cheltuielilor militare.

Senatorii ar trebui să voteze până vineri legea, fără mare suspans pentru un final pozitiv, notează AFP. La Senat, o majoritate calificată de 60 de voturi din 100 va fi cerută, ceea ce a dat greutate în negocieri minorității democrate, republicanii dispunând doar de 52 de mandate.

Cheltuielile federale autorizate prin această lege se vor ridica la 1.163 miliarde de dolari pentru tot anul bugetar 2017, care se încheie la 30 septembrie.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.