Meniu principal

SRI o contrazice pe Carmen Dan: S-au trimis informări cu privire la intențiile ultrașilor

Serviciul Român de Informații precizează că datele și informațiile obținute cu privire la intențiile de organizare sau deturnare a acțiunilor publice de protest din centrul Capitalei au fost transmise operativ “instituțiilor legal abilitate să intervină pentru menținerea ordinii și siguranței publice”. Precizările o contrazic, însă, pe ministrul de Interne, Carmen Dan, care declarase, miercuri noapte, că nu a primit nicio informare de la SRI referitoare la o iminentă imixtiune a ultrașilor în protestul din Piața Victoriei.

“În legătură cu afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la informările SRI cu privire la protestele din data de 1 februarie 2017, facem următoarele precizări: Serviciul Român de Informații a acționat potrivit competențelor legale deținute, datele și informațiile obținute cu privire la intențiile de organizare sau deturnare a acțiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituțiilor legal abilitate să intervină pentru menținerea ordinii și siguranței publice”, se precizează într-un comunicat al SRI.

Potrivit sursei citate, a existat “un schimb de informații operativ” cu MAI, precum și la nivelul Jandarmeriei și SPP.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, la o televiziune, referitor la violențele de la protest, că nu a primit informări prealabile de la serviciile de informații cum că la miting ar urma să aibă loc provocări.

“Nu am primit informări că la mitingul din această seară (n.r. – miercuri) urmau să fie provocări. Eu nu am primit o asemenea informație, dar am luat toate măsurile necesare”, a spus Carmen Dan.

(foto: AGERPRES)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.