Meniu principal

Numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al deltei: un milion de euro pentru Olteanu, un milion pentru Tăriceanu

Tăriceanu face un apel ”colegial” la pesediștii ”frământați”

Apar noi detalii cu privire la dosarul penal în care fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, ar fi primit o mită de un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru a facilita numirea, în 2008 a lui Liviu Mihaiu, în funcția de gubernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării. Fostul patron al Realitatea TV le-a spus procurorilor, la audieri, că i-a spus lui Olteanu că este dispus să finanţeze campania electorală a acestuia şi a PNL. În acel moment, fostul liberal i-a cerut un milion de euro pentru el şi un alt milion de euro pentru Călin Popescu Tăriceanu, în schimbul numirii lui Mihaiu, relatează News.ro.

„Este adevărat că în 2008 am aranjat o întâlnire între Bogdan Olteanu, pe care-l consideram un tânăr valoros, cel mai valoros produs al politicii româneşti de la momentul acela, şi Gelu Teodorescu, directorul Insomar. I-am spus lui Olteanu că sunt dispus să finanţez campania electorală atât a lui, cât şi a PNL. Domnul Olteanu mi-a spus că trebuie să-i dau un milion de euro pentru sine şi un alt milion pentru domnul Tăriceanu. Eu am prezumat că milionul pentru Bogdan Olteanu se referă la campania electorală a sa şi a filialei Bucureşti, iar milionul pentru domnul Tăriceanu se referă la campania PNL la nivel central. n ciuda simpatiei pentru Liviu Mihaiu declarată de domnul Bogdan Olteanu, dacă eu nu aş fi dat sumele de bani sus-menţionate, Liviu Mihaiu nu ar fi fost numit guvernator”, a spus Sorin Ovidiu Vîntu în timpul confruntării de la DNA cu Bogdan Olteanu.

 

La dosar există declaraţii de martor date de Liviu Mihaiu, Călin Popescu Tăriceanu şi Paul Cononov, fostul guvernator al Deltei Dunării. Mihaiu a arătat, în declaraţia sa, că nu a ştiut că Sorin Ovidiu Vîntu a dat bani pentru ca el să ocupe postul de guvernator al Deltei Dunării şi că a auzit ulterior acest lucru de la persoane pe care nu şi le mai aduce aminte.

Tăriceanu a susţinut, în schimb, că l-a numit pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării deoarece partidul a decis să manifeste deschidere către oameni din afara spectrului politic. Mai mult, liderul ALDE susține că nu-şi aduce aminte cine i l-a propus pe Mihaiu pentru această funcţie.

 

Paul Cononov, fost guvernator al Deltei Dunării., a povestit la DNA că Bogdan Olteanu i-a cerut să demisioneze din funcţie, însă el a refuzat, pe motiv că şi-a îndeplinit atribuţiile din contract, insistând să fie schimbat prin hotărâre de Guvern. 

Dosarul în care Bogdan Olteanu, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi fost viceguvernator al Băncii Naţionale a României, este acuzat de trafic de influenţă legat de numirea guvernatorului Deltei Dunării este judecat, din aprilie, la Curtea de Apel Bucureşti şi are următorul termen în 25 mai.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.