Meniu principal

Asta da dictatură: președintele Azerbaidjanului și-a numit soția prim-vicepreședinte al republicii

Serviciul de presă al șefului statului azer, citat de agenția de presă RIA Novosti,  a anunțat că președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, și-a numit soția, Mehriban Alieva, prim-vicepreședinte al republicii. Aceasta este o nouă funcție în aparatul de stat care îi permite ocupantului potrofoliului să preia atribuțiile președintelui, în cazul în care acesta nu este în măsură să le exercite. 

În septembrie trecut, în Azerbaidjan a avut loc un referendum privind modificarea Constituției, care a fost contestat de opoziție și diferite organizații pentru apărarea drepturilor omului, scrie Agerpres. Printre modificările votate figurează extinderea mandatului președintelui de la cinci la șapte ani, instituirea funcției de prim-vicepreședinte al republicii și scăderea la 35 de ani a vârstei de la care o persoană poate candida la funcția de președinte al țării.

Ilham Aliev (56 de ani), conduce cu o mână de fier Azerbaidjanul de la decesul tatălui său, Gheidar Aliev, în 2003. Acesta din urmă s-a aflat la putere timp de zece ani, începând cu 1993.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.