Meniu principal

Soluția lui Nicolicea: În legea de aprobare a OUG 14 să scrie că OUG 13 şi-a încetat efectele

Soția lui Eugen Nicolicea, recompensată

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat, miercuri, la Parlament, că membrii comisiei vor adopta, săptămâna viitoare, OUG 14, cu propunerea ca în corpul legii să fie specificat că Ordonanţei de urgenţă 13 i-au încetat efectele la data la care a fost abrogată.

„Ne-a sosit înştiinţarea, nu avem la Comisie deocamdată, nu ni s-a repartizat sau nu a ajuns OUG 14. Profitând de această discuţie, personal le-am pus la dispoziţie colegilor toată documentaţia în aşa fel încât să se poată lua următoarele măsuri la următoarea şedinţă şi acesta a fost consensul. Consensul este OUG 14 să fie aprobată şi clarificată situaţia ordonanţei 13, în sensul că i-au încetat toate efectele juridice de la data la care ordonanţa 14 a intrat în vigoare. Adică OUG 13 a fost abrogată la data respectivă. Rămâne ca până luni, când vom avea această şedinţă, colegii să vină cu propuneri care să nu mai poată să fie contestate de către nimeni.Voi solicita Biroului Permanent ca luni să lucrăm în paralel cu plenul, în aşa fel încât plenul să se poată pronunţa luni sau marţi pe ordonanţa 14, să o aprobe”, a afirmat Eugen Nicolicea.

Eugen Nicolicea a mai spus că el a propus ca în corpul legii de adoptare a OUG 14 să fie specificat faptul că OUG 13 şi-a încetat efectele la data la care a fost abrogată.

„Ordonanţa 13 nu a venit. Eu am avut o propunere ca în corpul legii de aprobare a ordonanţei 14 să facă specificaţia că ordonanţei 13 i-au încetat efectele la data la care a fost abrogată de ordonanţa 14 şi, prin urmare, procedura legislativă încetează”, a afirmat social-democratul.

Chestionat dacă este nevoie de o lege de aprobare sau de respingere a ordonanţei 13, Eugen Nicolicea a spus: „Conform unei decizii a Curţii Constituţionale, opinia exprimată de domnul profesor Vida, opinia exprimată de domnul profesor Muraru şi de doamna Elena Simina Tănăsescu, Parlamentul poate să legifereze orice, dar nu poate legifera în neant, nu poate legifera o ordonanţă care este abrogată”.

(foto: AGERPRES)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.