Meniu principal

Sute de solicitanți de azil, cu potențial risc de securitate, reevaluați în Germania

Germania va reevalua cazurile a 547 de azilanţi despre care se crede că ar putea reprezenta un risc de securitate, în contextul dezbaterii privind modul în care autorităţile au gestionat cazul imigrantului tunisian care a comis atentatul de la Berlin din luna decembrie, scrie Reuters online, citată de MEDIAFAX.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că autorităţile antiteroriste vor analiza cu atenţie cazurile solicitanţilor de azil consideraţi că ar constitui un risc de securitate, scopul fiind acela de a determina dacă este necesar ca aceştia să fie deportaţi sau reţinuţi.

Burkhard Lischka, purtătoare de cuvânt a Partidului Social Democrat din Germania, a declarat că autorităţile au pierdut urma a trei dintre aceşti azilanţi, indicând existenţa unor similitudini cu cazul tunisianului Anis Amri care a comis un atac cu camionul la un târg de Crăciun din Berlin.

În răspunsul la o interpelare parlamentară, Guvernul german a comunicat că Amri a fost anchetat pentru tentativă de omor, în martie 2016, însă nu a oferit mai multe detalii, scrie publicaţia germană Die Welt.

(foto: Ibtimes.co.uk)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.