Meniu principal

Salarii cu 20% mai mari pentru personalul auxiliar din Educație, de luna viitoare

Marţi este ultima zi de depunere a Declaraţiei Unice

În urma discuțiilor purtate, miercuri, cu sindicatele, Guvernul a decis să adopte,în ședința de joi, o Ordonanţă de Urgenţă prin care vor fi majorate, din 1 februarie, salariile personalului nedidactic din educaţie. Practic, circa 53.000 de angajaţi vor beneficia, în funcţie de vechime, de venituri cuprinse între 1.450 de lei, salariul minim pe economie, şi 1.947 de lei, informează News.ro. Angajații din educație vor primi salariile, mărite cu circa 20%, de luna viitoare.

“Respect munca şi contribuţia fiecărui om din sistemul de învăţământ. Am toată deschiderea să găsim soluţii rapide pentru problemele salarizării personalului nedidactic din educaţie şi pentru îndreptarea acestei nedreptăţi care s-a produs pentru aproximativ 53.000 de oameni din învăţământ“, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Guvernul va promova ordonanţa de urgenţă în şedinţa de joi, în acest fel urmând să fie soluţionate problemele apărute în salarizarea personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar.

Liderii sindicatelor din educaţie au declarat că personalul nedidactic va primi o majorarea salarială de peste 20 la sută, care se va aplica din 1 februarie, creşterea maximă fiind de 500 de lei.

“Este o problemă care a apărut din cauza unor interpretări eronate. Este vorba despre salarizarea personalului nedidactic . Am discutat cu domnul prim-ministru să se dea o ordonanţă de urgenţă, mâine, astfel încât să se reglementeze, din 1 februarie, şi această problemă. Concret, este vorba despre o majorare salarială, de la 1 februarie, spre 20 la sută, prin acordarea sporurilor de vechime pentru personalul nedidactic”, a declarant liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.