Meniu principal

Secretar de stat în MDRAP: Sumele suplimentate în 2016, nicio legătură cu campania electorală

Sirma Caraman, secretar de stat în cadrul MDRAP și în timpul Guvernlui Cioloș, și în cel al Executivului condus de Victor Ponta, a respins speculaţiile potrivit cărora suplimentarea bugetului ministerului, în 2016, cu fonduri pentru administraţiile locale s-a datorat campaniei electorală, susţinând că toate obiectivele au fost începute în perioada 2007-2014.

”Nu are nicio legătură cu campania.Toate obiectivele de investiţii aflate în finanţare în prezent la MDRAP sunt începute din 2007, 2014 (…) În prezent se află în finanţare 3.336 de obiective de investiţii care provin din această perioadă. S-a făcut pentru prima dată multianual. În acest an 2016 nu au fost decât credite de angajament adică am plătit doar ceea ce s-a solicitat, contracte noi nu au fost decât pe şcoli, care nu aveau autorizaţii de funcţionare. În 2016 nu au fost obiective noi, ci s-au plătit cele începute de şapte ani”, a declarat secretar de stat în ministerul Dezvoltării

Ea a precizat că sumele provenite din suplimentarea bugetului la rectificarea bugetară au fost pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

”În anul 2016 sumele solicitate de autorităţile locale pe acest program ca credite de angajament au fost onorate sută la sută.Deci nu am avut restanţe faţă de autorităţile locale privind asigurarea cash-ului. Programul Naţional de Dezvoltare Locală este un program multianual. S-au făcut contracte pe şapte ani şi este în derulare şi în acest an. S-au făcut credite de angajament pentru cei care solicită tragerea acestor sume. Nu am avut probleme deosebite privind execuţia, avem o economie la personal de 1 milion de lei şi la programele care se adresează autorităţilor locale, celelalte decât PNDL”, a mai spus Sirma Caraman.

 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.