Meniu principal

Siria: Jihadiștii grupării Statul Islamic, asediați în orașul Al Bab

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP și AGERPRES, jihadiștii grupării Statul Islamic sunt asediați acum în totalitate în orașul Al-Bab, fieful lor din provincia Alep, în nordul Siriei.

“Forțele regimului sirian, cu sprijinul combatanților Hezbollah și al raidurilor aeriene rusești, au asediat complet Al-Bab și împrejurimile” acestuia din partea sudică, în timp ce forțele turce și rebelii asediază deja din nord, dinspre est și vest, conform OSDO, o organizație neguvernamentală cu sediul la Londra.

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, a precizat că forțele regimului “au reușit în noaptea de duminică spre luni să preia controlul asupra singurei rute aflate în mâinile SI, care leagă acest oraș de restul teritoriului sirian”.

Avansul armatei siriene intervine în contextul în care Al-Bab este vizat, încă din data de 10 decembrie, de o ofensivă desfășurată de rebelii sirieni cu ajutorul trupelor turce în cadrul operațiunii “Scutul Eufratului”.

Forțele turce s-au concentrat în nord, est și vest de oraș, dar întâmpină dificultăți în teren din cauza rezistenței principalei grupări jihadiste în Siria.

(foto: Alarabya.net)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.