Meniu principal

Sindicatele din ANP au discutat cu ministrul Justiţiei: Ni s-a promis o întâlnire cu premierul pe tema legii salarizării

Pe 10 august, angajaţii din penitenciare vor intra în grevă japoneză

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) au discutat, vineri, cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, despre revendicările angajaţilor din penitenciare. Liderul FSANP, Sorin Dumitraşcu, spune că a primit din partea ministrului promisiunea unei întâlniri cu premierul Viorica Dăncilă pe tema salarizării personalului din penitenciare, precum şi a elaborării unui proiect care să impună un anume standard al condiţiilor de lucru. 

“În legătură cu condiţiile din penitenciare, ni s-a spus că va fi un proiect care va impune un standard. Acest proiect va prevede, printre altele, ce trebuie să aibă angajatul în dotare, cum trebuie să arate staţiile de lucru, ce trebuie să conţină. Se va mai referi şi la modul de refacere a angajatului, adică duşuri, spaţii de recreere, pentru că şi acestea sunt importante”, a declarat Sorin Dumitraşcu pentru News.ro.

Referitor la plata orelor suplimentare, ministrul Tudorel le-a spus sindicaliştilor că va discuta cu ministrul Finanţelor Publice pe marginea acestui subiect, iar în ceea ce priveşte statutul, acesta ar urma să fie promovat în Parlament peste două săptămâni.

De asemenea, a mai spus Dumitraşcu, ministrul Justiţiei le-a promis o întâlnire comună cu premierul Viorica Dăncilă.

“Urmează ca domnul ministru să ne comunice ce a discutat cu doamna Dăncilă şi să stabilim întâlnirea”, a precizat liderul FSANP.

Un alt subiect despre care au discutat sindicaliştii cu Tudorel Toader este cel referitor la dotarea angajaţilor din penitenciare cu bodycam-uri.

“Ministrul a fost chiar deschis la această măsură. Ar fi nevoie pentru început de aproximativ 700-1.000 de astfel de bodycam-uri, însă trebuie analizat pentru a şti exact. Ar veni cam 50-70 de euro pe dispozitiv, ceea ce nu mi se pare un efort bugetar foarte mare”, a explicat Sorin Dumitraşcu pentru News.ro.

Ți-a plăcut articolul?





Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.