Meniu principal

Sindicaliştii de la Poarta Albă îi cer lui TuDorel să nu se mai gândească doar la condamnați

Pe 10 august, angajaţii din penitenciare vor intra în grevă japoneză

Sindicaliştii din Penitenciarul Constanţa-Poarta Albă reclamă lipsa condiţiilor de muncă, frecvent agenţii din sectorul operativ fiind schimbaţi din serviciu după 12-13 ore, şi-i adresează un mesaj ministrului Justiţiei: ”Avem convingerea că interesul dumneavoastră este nu numai în sfera condamnaţilor, ci şi în zona drepturilor angajaţilor”, informează News.ro.

”La nivelul Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă există nemulţumiri ale personalului în ceea ce priveşte lipsa condiţiilor de muncă, existând frecvent situaţii în care agenţii din sectorul operativ nu sunt schimbaţi din posturi pe durata a 12-13 ore de serviciu, posturile de pază nu sunt dotate cu sisteme de climatizare, nu există sursă de apă curentă şi nici toalete ecologice”, se arată în mesajul transmis de sindicalişti.

Aceştia vorbesc despre ”scăderea dramatică a fondurilor alocate pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă” şi-i solicită ministrului Justiţiei sprijinul pentru îndreptarea acestei situaţii.

”Apreciem faptul că pe agenda dumneavoastră de lucru se află şi vizita în judeţul Constanţa, respectiv Penitenciarul Constanţa-Poarta Albă, ocazie cu care reprezentanţii Sindicatului Naţional SINPEN 2016 Constanţa vă invită la dialog, pentru rezolvarea acestor doleanţe. Avem convingerea că interesul dumneavoastră este nu numai în sfera condamnaţilor, ci şi în zona drepturilor angajaţilor”, se mai arată în mesajul sindicaliştilor.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.