Meniu principal

Senatorul Şerban Nicolae (PSD): Am putea avea două referendumuri în aceeaşi zi

Şerban Nicolae: DNA, o instituţie  profund afectată de o boală foarte, foarte gravă, internă

Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Şerban Nicolae (PSD), a declarat, miercuri, că referendumul popus de Klaus Iohannis privind lupa anti-corupție ar putea avea loc în aceeaşi zi cu cel pentru familia tradițională.

“În ceea ce priveşte referendumul legat de iniţiativa de revizuire a Constituţiei. El va fi convocat obligatoriu, de la Constituţie. Nu este o chestiune de opţiune, Parlamentul nu îşi poate permite să nu respecte o asemenea dispoziţie constituţională, după ce iniţiativa de revizuire a Constituţiei va fi adoptată de cele două Camere. Teoretic, da (n.r. – cele două referendumuri pot avea loc în aceeași zi), doar dacă domnul Iohannis îndeplineşte două condiţii: ţine neapărat în continuare să angajeze consultarea referendară pe temele propuse şi fixează ca dată aşteptând data convocării pentru revizuirea Constituţiei, care va fi determinată în funcţie de momentul adoptării iniţiativei în Parlament”, a spus Nicolae, afirmând că prevederea constituţională spune că se organizează la 30 de zile de la adoptarea în Parlament.

Şerban Nicolae a afimat că referendumul privind modificarea Constituţiei ar putea avea loc la sfârşitul lunii aprilie.

“De aceea, eu cred că acest referendum se va face. Eu am anticipat dacă reuşim să depăşim asemenea blocaje şi intervenţii intempestive cum a fost şi numărul umoristic de ieri al preşedintelui Iohannis în Parlament, până la sfârşitul lunii aprilie, în aşa fel încât poporul să fie chemat să îşi spună punctul de vedere prin referendum cu privire la iniţiativa pentru modificarea Constituţiei”, a spus Şerban Nicolae.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.