Meniu principal

Șerban Nicolae – înlocuit de la șefia Comisiei juridice, Nicolae Bacalbașa – suspendat șase luni din partid

Pesediștii au ședință mare: cel mai probabil, îi vor acorda în continuare sprijin lui Dragnea

UPDATE: Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, miercuri, înlocuirea lui Şerban Nicolae cu Mihai Fifor la şefia grupului PSD din Senat şi cu Robert Cazanciuc la Comisia juridică, au declarat surse din partid. De asemenea, CExN al PSD a hotărât suspendarea din partid a deputatului Nicolae Bacalbaşa, din cauza comportamentului de marţi din plenul Parlamentului.

Mai-marii PSD s-au reunit, miercuri, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN). Principalul punct de pe ordinea de zi a fost sancţionarea preşedintelui Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, în urma poziţiei acestuia cu privire la graţierea faptelor de corupţie. Liderii social-democraţi au mai discutat, tot miercuri, şi despre alegerile locale parţiale din 11 iunie. 

Liviu Dragnea dorea schimbarea lui Şerban Nicolae de la şefia Comisiei juridice deoarece acesta nu a ţinut cont de opiniile șefului PSD cu privire la graţierea faptelor de corupţie.

Printre numele vehiculate în PSD să preia şefia Comisiei juridice a Senatului se află şi cel al lui Robert Cazanciuc, unul din cei cinci social-democraţi din comisie.

Pe de altă parte, Șerban Nicolae riscă și pierderea funcției de lider al grupului senatorial al PSD, în acest caz favorit să preia ”ștafeta” fiind Mihai Fifor.  

Un alt punct de pe ordinea de zi a CExN îl constituie comportamentul deputatului Nicolae Bacalbaşa. În cadrul şedinţei plenului reunit de marţi, gălățeanul a spus, de la tribună, despre o colegă parlamentarcă face fractură „dacă mai dă cu labele” și nu va mai putea vota, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene. Chestionat dacă Nicolae Bacalbaşa va fi sancţionat, Liviu Dragnea a spus că această chestiune va fi stabilită în CExN.

„Nu ştiu, vom discuta, dar nu este în regulă, adică nu este prima dată şi nu e-n regulă. Am primit foarte multe telefoane de la colegi din ţară, nu numai membrii de partid, ci şi oameni care ne susţin şi nu e în regulă. De ce trebuie să dăm noi tot felul de astfel de ocazii?”, a spus Liviu Dragnea.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.