Meniu principal

Șerban Nicolae explică de ce au venit în România reprezentanții Comisiei de la Veneția

Șerban Nicolae explică de ce au venit în România reprezentanții Comisiei de la Veneția

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a declarat, marţi, că a primit informări potrivit cărora Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a primit sesizări referitoare la proiectul de lege iniţiat de el şi de deputatul PSD Liviu Pleşoianu, referitor la transparetizarea ONG-urilor. 

„Am fost informat, în urmă cu mai multe zile, că la APCE s-au primit sesizări în legătură cu proiectul de lege iniţiat de mine şi de deputatul Liviu Pleşoianu cu privire la transparentizarea finanţării organizaţiilor neguvernamentale şi o reglementare ceva mai clară, mai predictibilă în vederea acodării statutului de organizaţie de utilitate publică”, a declarat Şerban Nicolae, citat de News.ro.

El a menţionat că APCE a cerut o informare din partea Comisiei de la Veneţia, care a avut loc luni, iar apoi a fost o întâlnire la Ministerul Justiţiei unde au participat şi ONG-uri.

„Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a solicitat o informare din partea Comisiei pentru Democraţie prin Drept, care este cunoscută sub numele generic de Comisia de la Veneţia. În acest sens, am fost informaţi şi am programat o întâlnire cu acest corp de experţi din care fac parte şi doi membri ai Comisiei de la Veneţia, din Islanda şi Marea Britanie. A fost o întânire la care am participat cu Liviu Pleşoianu. Înteleg că ieri au avut întâlniri la Ministerul Justiţiei, cu ONG-uri şi alte reuniuni. După întâlnirea cu noi, a mai fost programată o întâlnire cu preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, cu preşedinţi ai comisiilor pentru drepturile omului şi egalitate de şanse cred că tot din Camera Deputaţilor şi cu Titus Corlăţean. În principal au vrut să afle dacă propunerea pe care o facem noi (privind ONG-urile – n.r.) este de natură să aducă atingere vieţii asociative din România, asociaţiilor civile, dacă restricţionăm, dacă stabilim interdicţii, dacă există altă formă de presiune”, a mai spus senatorul.

Întrebat dacă întâlnirea dintre Eugen Nicolicea şi Comisia de la Veneţia a fost pe subiectul legilor justiţiei, acesta a răspuns negativ, deoarece „nu se practică, cel puţin la acest nivel, eu ştiu, o scamatorie de genul astă, venim cu o temă şi abordăm o altă temă”.

„Nu aveau cum, pentru că nu au fost mandataţi de APCE cu o temă care ţine de legislaţia internă a României”, a continuat el.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.