Meniu principal

Şerban Nicolae, doar avertizat de CNDC pentru afirmaţiile la adresa deputatei Cosette Chichirău

Șerban Nicolae, o nouă mostră de aroganță: Protestatarii sunt persoane „neinformate” sau care au „plăcerea de a fi manipulate”

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a fost sancţionat cu avertisment contravenţional de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru afirmaţiile la adresa deputatului USR, Cosette Chichirău. Social-democratul i-a spus acesteia din urmă că are poze cu ea în care făcea sex anal. 

CNCD a considerat ca fiind circumstanţe atenuante faptul că a existat o provocare din partea lui Chichirău, afirmaţiile senatorului PSD au fost făcute în contextul unui dialog în care ambele părţi şi-au adus jigniri, iar acesta şi-a prezentat public scuze.

“Afirmaţia domnului senator Şerban Nicolae, adresată doamnei deputat Cosette Chichirău, conform căreia „eu am o poză în care dumneavoastră faceţi sex anal”, reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2, alin. 1 şi art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Colegiul director a aplicat sancţiunea avertismentului contravenţional faţă de domnul senator Şerban Nicolae, având în vedere circumstanţele atenuante ale săvârşirii faptei: a existat o provocare din partea doamnei deputat, iar declaraţia sancţionată a intervenit în cadrul unui dialog în care cele două părţi şi-au adus acuze şi jigniri reciproce”, precizează CNCD.

De asemenea, Colegiul a avut în vedere şi faptul că, ulterior incidentului, Şerban Nicolae şi-a cerut scuze public pentru limbajul utilizat. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.