Meniu principal

Șefului PSD nu-i place bugetul pregătit de Guvern cât a fost el plecat

Liviu Dragnea rămâne condamnat penal

Liviu Dragnea, liderul PSD, va participa, marți, în calitate de invitat la discuțiile pe care premierul Sorin Grindeanu le va avea cu miniștrii pe proiectul de buget lansat deja în dezbatere publică. Șeful Camerei Deputaților a mai precizat că atât el, cât și prim-ministrul sunt nemulțumiți de propunerile regăsite în proiectul Ministerului Finanțelor Publice. Mai exact, SRI și Administrația Prezidențială au bugete prea mari.

“Și eu și primul-ministru, întorcându-ne în țară, am fost destul de nemulțumiți, constatând că ceea ce am stabilit noi la plecarea din țară nu s-a reflectat în proiectul de buget. Drept pentru care, astăzi, și eu și premierul am stat toată ziua la discuții cu ministrul de Finanțe și cu încă vreo câțiva membri ai Cabinetului, iar începând de mâine (marți – n.r.), de la ora 9.00, fiecare ministru este chemat pentru a se rediscuta bugetul și pentru a se rediscuta și bugetul altor instituții neguvernamentale. Noi am luat o decizie de a reduce acolo unde se poate și cât se poate bugetele și de a suplimenta și a susține financiar toate prevederile din programul nostru de guvernare”, a declarat Liviu Dragnea, luni, la o emisiune televizată.

Întrebat unde au fost identificate cele mai mari “probleme” privind bugetele ordonatorilor principali de credit, Dragnea a spus: “În primul rând nu am înțeles nici eu, nici premierul, de ce a trebuit să se mărească bugetul SRI-ului, în condițiile în care, bun, poate SRI nu putea să aibă o reducere așa cum am dat eu semnalul de la Cameră de 17,8%. De ce s-a mărit bugetul SRI-ului ? Nu am înțeles de ce la Administrația Prezidențială a fost doar 4% reducere”.

(foto: AGERPRES)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.