Meniu principal

Șefului CNAIR, moștenit de Grindeanu de la Cioloș, va fi demis pe motiv de iarnă

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, sâmbătă, ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să-l demită pe directorul CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fosta CNADNR), Cătălin Homor. Primul ministru și.a manifestat stupefacția ca, la 14 ore de la ridicarea codului portocaliu, să mai existe drumuri naţionale şi autostrăzi blocate de zăpadă. Pe de altă parte, nu trebuie trecut cu vederea nici faptul că, așa cum se va întâmpla cu toate instituțiile statului, și CNAIR trebuie să treacă printr-o ”epurare” politică, mai ales că șeful companiei, Cătăin Homor, este ”moștenit” de noul guvern PSD  de la Eexcutivul condus de Dacian Cioloș.

”L-am rugat pe dl. ministru Cuc să trimită Corpul de control al dânsului la CNAIR. De asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea dlui director CNAIR (Cătălin Homor – n.r.), pentru că în acest moment tot ceea ce înseamnă coordonarea activităţilor de deszăpezire şi modul în care operatorii şi cei care au câştigat au fost coordonaţi, la 14 ore după ridicarea codului portocaliu, este deficitară. Toate lucrurile legale, asta i-am transmis dlui ministru Cuc, să facă o analiză în amănunt, nu doar pe persoană, pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare, ci şi pe cauzele care au dus la această situaţie nefericită”, a declarat Sorin Grindeanu.

El a mai spus că nu mai are nevoie de explicaţii având în vedere starea drumurilor.

”Ne trebuie foarte multe explicaţii, când la 14 ore de la ridicare, avem în continuare 28 de drumuri naţionale nefuncţionale şi două autostrăzi nefuncţionale? Eu cred că discutăm pe o realitate, care este astăzi, acum, la 14 ore de la ridicarea codului”, a mai spus Grindeanu.

El a mai identificat o ”chestiune cât se poate de ciudată pe stocurile de materiale”.

”De ce, de exemplu, avem foarte multe stocuri de sare şi nu avem de nisip? Astea sunt situaţii care trebuie explicate. (…) Nu am discutat cu dl. Homor, eu discut cu ministrul Transporturilor”, a adăugat Grindeanu.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.