Meniu principal

Șeful Raiffeisen Bank, despre prezența sa la proteste: „Îmi pasă. De aceea am fost în Piață”

Steven van Groningen, preşedinte al Raiffeisen Bank şi al Consiliului Investitorilor Străini din România, a postat, luni, pe Facebook, o amplă explicație în legătură cu prezența sa la protestele din Piața Victoriei, după ce Liviu Dragnea a declarat că acest lucru i s-a părut „mai mult decât incorect”.

„Prezenţa mea acolo este o decizie personală. Înainte de a fi preşedinte de banca sunt tată şi îmi pasă de viitorul copiilor mei şi al ţării în care locuiesc. Nu cred că din acest punct de vedere există vreo diferenţa faţă de cei cu care m-am întâlnit acolo – clienţi, prieteni, parteneri de afaceri, antreprenori, sportivi, încă o campioană olimpică, angajaţi. La fel că în cazul lor, dorinţa mea pentru un viitor mai bun pentru copii mei, într-o România mai prosperă, este total legitimă. Da, sunt şi preşedinte de bancă. În acest rol, îmi pasă de cele 5.500 familii de români care depind de salariul de la bancă, îmi pasă de viitorul lor, dar şi de cele 2 milioane de clienţi care ne-au încredinţat economiile lor şi de cele 30.000 de companii finanţate de bancă. Politicienii nu ar trebui să fie surprinşi de poziţia mea. De cel puţin 10 ani am acelaşi discurs. Îmi pasă. De aceea am fost în piaţă. Era de aşteptat că unii vor exploata prezenţa mea într-un mod total previzibil. Este un risc pe care mi-l asum”, a scris Steven van Groningen.

Steven van Groningen, cetăţean olandez, este căsătorit cu campioana olimpică la canotaj Valeria Răcilă, împreună cu care are doi copii. Este, din 2002, preşedintele Raiffeisen România. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor (din 2004), membru fondator şi (din 2010) membru al Consiliului de Administraţie al Institutului Aspen România, preşedinte (din 2011) al Consiliului Investitorilor Străini.

(foto: Zf.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.