Meniu principal

Șeful Companiei de Autostrăzi are consilier absolvent de… sociologie

Compania Națională de Adminstrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a organizat, recent, un concurs pentru ocuparea funcției de consilier al directorului general al companiei, Ștefan Ioniță. Persoana care a avut norocul de a reuși să obțină job-ul este Adrian Ștefan Bădescu, are 31 de ani, este absolvent de sociologie, dar și sponsor important al PSD.

Concursul, organizat pentru o funcție într-o companie care se ocupă de infrastructură, a avut condiții de participare cel puțin ciudate. Potrivit anunțului, candidatul trebuia să fie absolvent al unui facultății de sociologie (fix cea absolvită de câștigător), ciclul I Bologna, la care se adaugă cursuri de specialitate în managementul proiectelor, minim doi ani experiență drept consilier în administrația publică locală/centrală, doi ani vechime în muncă și doar engleza ca limbă străină.

Pe de altă parte, deși principala condiție de participare a fost absolvirea facultății de Sociologie, tematica n-a avut nicio legătură cu domeniul. Aceasta a cuprins cadrul legislativ de funcționare a CNAIR, principii ale managementului politicilor publice în domeniul infrastructurii și strategii privind politicile sectoriale și studii de piață în domeniul infrastructurii rutiere. 

Despre Bădescu există informații oficiale elocvente. În 2011, acesta a contribuit la campania PSD cu o sumă de 30.518 lei, de câteva ori mai mare decât cea pusă la bătaie de Ilie Sârbu, Viorel Hrebengiuc sau Titus Corlățean. 

Nu în ultimul rând, Adrian Bădescu este membru ”de profesie” în Consilii de Administrație la companii și entități ale statului în mandate ale PSD la guvernare. Traiectoria sa cuprinde calitatea de membru în Consilii de Administrație ale Societății de Radio, TVR, Loteria Română. A fost și consilier al fostului prim-ministru Victor Ponta.

(foto: News-mehedinți.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.