Meniu principal

Șefa TVR, chemată la audieri în Parlament, după difuzarea interviului cu fugarul Ghiță

Șefa TVR, chemată la audieri în Parlament, după difuzarea interviului cu fugarul Ghiță

Preşedintele comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, deputatul PNL, Gigel Ştirbu, i-a cerut, joi, directorului general interimar al TVR, Doina Gradea, să se prezinte pentru a fi audiată în legătură cu interviul difuzat de către TVR 1 cu fugarul Sebastian Ghiţă.

„Vă invităm să luaţi parte la lucrările Comisiei din data de 20martie a.c., ora 12.00, pe ordinea de zi fiind înscrisă audierea dumneavoastră în legătură cu difuzarea, de către TVR, a interviului realizat de jurnalistul Ion Cristoiu cu domnul Sebastian Ghiţă, persoană pentru care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis un mandat european de arestare”, se arată în scrisoarea trimisă de deputatul PNL Gigel Ştirbu directorului general interimar al TVR.

Mai multe televiziuni, printre care şi cea publică, au difuzat, miercuri seară, în acelaşi timp, un interviu cu Sebastian Ghiţă, fugit în luna decembrie 2016 din ţară şi pe numele căruia ÎCCJ a emis un mandat european de arestare.

Dorina Rusu, membru al Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), s-a sesizat după ce interviul cu fostul deputat Sebastian Ghiţă, acordat jurnalistului Ion Cristoiu, a fost difuzat simultan, miercuri seară, de patru televiziuni – Antena 3, B1 TV, România TV şi principalul post public de televiziune, TVR 1.

La începutul şedinţei de joi, Dorina Rusu a anunţat că va formula o autosesizare pentru această premieră, spunând că nu s-a mai întâmplat ca un interviu înregistrat să fie difuzat simultan de patru posturi de televiziune. Membrul CNA a spus că felul prin care cele patru televiziuni au difuzat acest interviu face parte dintr-o ”mare operaţiune de manipulare”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.