Meniu principal

Sechestru pus de DNA pe trei fabrici și terenuri, în dosarul Murfatlar

Procurorii DNA au pus sechestru asigurător, până la concurenţa sumei de aproximativ 500 de milioane de lei, pe mai multe bunuri şi terenuri, precum şi pe trei fabrici de producere a băuturilor alcoolice care aparţin mai multor firme puse sub acuzare în dosarul “Murfatlar”, în privința săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. 

Este vorba despre bunuri ale firmelor Murfatlar România SA, Euroavipo SA, Bartenders Distilleries SRL, Compania de Supraveghere IG SRL, Hecta Viticol SRL şi General Gas Management SRL, potrivit DNA.

La mijlocul lunii noiembrie, procurorii anunțau că au pus sub acuzare Murfatlar SA şi alte opt firme pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi conexe evaziunii fiscale în dosarul în care a fost descoperit un prejudiciu de aproximativ 600 de milioane de lei produs de societăţile comerciale coordonate de oamenii de afaceri George Ivănescu, Constantin Cîrciumaru, Cătălin Bucura, Gheorghe Zlotea, Cătălin Vasilescu, Cosmin Popescu şi Sorin Săvoiu, cu sprijinul a opt şefi din Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF.

Potrivit procurorilor, din probele existente la dosar rezultă că, în perioada 2010-2014, societăţile Murfatlar România, Euroavipo şi Bartenders Distilleries, cu activitate de producere şi comercializare a băuturilor alcoolice, societăţi deţinute, administrate sau controlate, în fapt, de George Ivănescu, Cătălin Bucura, Gheorghe Zlotea, Constantin Cîrciumaru, Gheorghe Cosmin Popescu, Cătălin Florian Vasilescu şi Sorin Vasile Săvoiu, au produs un prejudiciu total de 597.218.168,76 lei (aproximativ 132 milioane de euro) bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale.

Anchetatorii spun că activitatea infracţională s-a desfăşurat cu sprijinul unor funcţionari publici din cadrul autorităţilor fiscale şi vamale. Aceştia fie nu au îndeplinit actele la care erau obligaţi prin atribuţiile de serviciu, fie le-au îndeplinit în mod defectuos.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.