Meniu principal

Ministerul Sănătății a anunțat semnarea contractului pentru achiziţionarea a 109.000 de doze de vaccin ROR

Bodog vrea să rezolve problemele din Sănătate dublând numărul comițiilor și comitetelor din minister

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, vineri, la finalul înâlnirii de la Guvern pe care a avut-o cu premierul Sorin Grindeanu şi cu reprezentanţi ai medicilor şi societăţii civile, că s-a semnat contractul pentru achiziţionarea a 109.000 de doze de vaccin ROR. În ceea ce privește cele 10.000 de doze care urmau să ajungă în Uniunea Europeană şi au fost blocate, oficialul guvernamental a anunțat că acestea vor ajunge la medicii de familie săptămâna viitoare, informează News.ro.

”A fost o întâlnire legată atât de legea vaccinării cât şi de situaţia vaccinării în general. (…) Mi s-a cerut o informare cu privire la aprovizionarea cu vaccin ROR, pentru că asta este stringentă la momentul de faţă. L-am informat pe prim-ministru că azi se semnează pentru cele 10.000 de doze care sunt deja în ţară şi care pot să intre neîntârziat la medicii de familie – săptămâna viitoare vor fi la medicii de familie – şi că s-a semnat deja contractul şi pentru cele 109.000 de doze. În acelaşi timp, l-am informat pe prim-ministru că toate contractele pe care le demarăm pe vaccinuri din acest moment sunt pe acord-cadru de minimum doi ani până la patru ani în aşa fel încât să asigurăm predictibilitatea şi aprovizionarea cu vaccin pentru a nu se mai ajunge în această situaţie în care România este la momentul de faţă”, a declarat Florian Bodog.

Ministrul Sănătăţii a precizat că, de asemenea, s-a stabilit constituirea unităţii de management a vaccinului în cadrul ministerului de resort, printr-o Hotărâre de guvern, şi în care vor fi aduşi oameni care să lucreze strict pe managementul vaccinului.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.