Meniu principal

Ryanair, cea mai mare companie aeriană europeană după numărul de pasageri transportați

Ryanair avertizează asupra unui război al tarifelor în această vară

Compania aeriană irlandeză low-cost Ryanair a devansat compania germană Lufthansa, devenind cea mai mare companie aeriană europeană în funcție de numărul de pasageri transportați. Marți, nemții au anunțat o creștere de 1,8% a numărului de pasageri transportați în 2016, informează Reuters.

Comparativ, Ryanair a avut 117 milioane de pasageri anul trecut, în creștere cu 15% comparativ cu 2015.

Majoritatea companiilor aeriene low-cost au înregistrat o creștere puternică a numărului de pasageri transportați în 2016, Norwegian Air Shuttle raportând o creștere de 14% până la 29 milioane de pasageri, Wizz Air o creștere de 19% până la 22,7 milioane de pasageri, iar EasyJet o creștere de 6,6% până la 74,5 milioane.

În încercarea de a recupera o parte din cota de piață pierdută în Europa, Lufthansa și-a propus să își extindă marca low-cost Eurowings, grație preluării Brussels Airlines și a unui acord de a închiria avioane de la Air Berlin. În replică, Ryanair și-a propus să se extindă pe piața din Germania, urmând ca din vara acestui an să înceapă să opereze zboruri de pe aeroportul din Frankfurt, principala bază de operațiuni a Lufthansa.

Chiar dacă a transportat mai puțini pasageri decât Ryanair, Lufthansa a rămas cel mai mare transportator aerian din Europa în funcție de venituri pentru că oferă mai multe zboruri pe distanțe luni și are propriile sale divizii de catering și mentenanță a avioanelor.

În România, Ryanair operează 21 de rute, respectiv din Timișoara, București și Craiova.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.