Meniu principal

Rusia, bănuită de orchestrarea asasinării premierului statului Muntenegru

Mai mulți oficiali britanici sunt de părere că autoritățile ruse s-au aflat în spatele unui complot ce viza asasinarea, în octombrie 2016, a premierului pro-occidental al Muntenegrului, informează publicația Sunday Telegraph, citată de Reuters.

“Vorbim despre un plan de a perturba un Guvern sau de a-l prelua, într-un fel. Doar nu ne imaginăm că nu a existat un anumit proces menit să obțină aprobarea pentru un asemenea demers”, a declarat o sursă citată de publicația britanică.

În articol se arată că serviciile de informații din Marea Britanie și SUA au obținut dovezi că în complot au fost implicate structuri la înalt nivel din Rusia. Chestionat cu privire la informațiile furnizate de sursele ziarului, Ministerul britanic de Externe a spus doar că cetățeni ruși au fost implicați în complot.

În noiembrie 2016, procurorul special din fosta republică iugoslavă anunțase că un grup de “naționaliști ruși” plănuia să îl asasineze pe premierul Milo Djukanovici, pentru a forța venirea la putere a unui partid de opoziție. Moscova a negat orice implicare, iar partidele de opoziție din Muntenegru au apreciat că întregul scandal a fost fabricat și l-au acuzat pe Djukanovici că folosește serviciile de securitate pentru a-și spori dominația politică.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.