Meniu principal

Rugby: Înfrângere la masa verde pentru Timișora Saracens, în Challenge Cup

Comisia de Disciplină a European Profesional Club Rugby (EPCR) a decis, miercuri, să acorde victoria, la ”masa verde”, cu 28-0 echipei Stade Francais în fața campioanei României, Timișoara Saracens. Formația timișeană nu a reușit să asigure, pe 14 ianuarie, condițiile necesare pe stadionul ”Dan Păltinișanu” pentru disputarea meciului din grupa a V-a a Challenge Cup contra formației pariziene, partida fiind anulată.

Potrivit site-ului competiției europene, Comisia de Disciplină independentă, formată din Antony Davies (Anglia), președinte, Julien Berenger (Franța) și Pamela Woodman (Scoția), membri, a apreciat că ”pregătirea suprafeței de joc a fost deficitară, gazonul nu a fost protejat, sistemul de încălzire nu a fost pregătit în timp util și nu a existat o alternativă pentru ca jocul să se poată disputa”.

Comisia nu a acordat circumstanțe atenuante echipei din Banat, clubul fiind în plus amendat cu suma de 30.000 euro.

În urma acestei decizii, considerată victorie cu punct bonus, Stade Francais ocupă locul 3 în grupa a 5-a din Challenge Cup și în cazul în care va câștiga ultimul meci, cu Harlequins, din acest week-end, de asemenea cu punct bonus, are mari șanse să ajungă în faza sferturilor.

În schimb, Timișoara Saracens rămâne ”lanterna roșie” a grupei, cu 0 puncte, urmând să susțină ultimul meci vineri seara, în deplasare, contra lui Edinburgh, liderul grupei.

(foto: Tion.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.