Meniu principal

România se menține pe locul 47 în clasamentul FIFA

România a învins Suedia, scor 1-0, într-un meci amical

Naționala de fotbal României se menține și în această lună pe locul 47 în clasamentul Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), informează AGERPRES. Aceasta reprezintă cea mai slabă clasare a tricolorilor în ierarhia mondială din 2012 încoace, atunci când România ajunsese pe locul 57 (cel mai slab din istoria clasamentului FIFA). În mai 2016, România se afla pe poziția a 19-a în clasamentul FIFA și se pregătea pentru participarea la EURO 2016.

În top 50 publicat joi nu a survenit decât o singură modificare față de luna trecută, Slovacia coborând un loc, pe 24. Brazilia este lider, urmată de Argentina, Germania și Chile, care va fi adversara României pe 13 iunie, la Cluj-Napoca, într-un meci amical.

Pe 10 iunie, România va înfrunta Polonia, în deplasare, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Polonia este clasată în continuare pe locul 11, având cea mai bună poziția din grupa de calificare a României. Celelalte adversare se află în urma tricolorilor, Danemarca staționează pe 51, Muntenegru se menține pe 62, iar Armenia pe 67, în timp ce Kazahstan a urcat un loc și este acum pe 104. Următoarea ierarhie va fi anunțată pe 1 iunie.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.