Meniu principal

Trei români, un adult şi doi copii, în hotelul din Italia dărâmat de o avalanșă

Salvamont: Risc crescut de avalanşă, ninsori şi vizibilitate scăzută în toate masivele montane

Ministerul Afacerior Externe a anunțat, joi, că trei români, un adult şi doi copii, se află în hotelul afectat de avalanşa care a avut loc în regiunea Abruzzo, din Italia.

Cei puțin 30 de persoane au murit în urma avalanşei, despre care se crede că ar fi fost cauzată de cutremurele de miercuri, a anunţat un oficial din cadrul serviciilor de salvare italiene, potrivit BBC News online.

“În urma avalanşei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, declanşată de seismele produse la data de 18 ianuarie 2017, Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora, la momentul actual, trei cetăţeni români (un adult şi doi minori) s-ar afla în incinta unităţii de cazare. Ambasada României la Roma a contactat în regim de urgenţă autorităţile locale, în vederea obţinerii de detalii suplimentare. Precizăm că operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare, fiind îngreunate de condiţiile meteorologice severe şi de daunele produse de avalanşă asupra clădirii”, a comunicat MAE.

Ambasada României în Italia şi Consulatul României la Bologna monitorizează în continuare situaţia.

În cursul nopţii echipajele de salvare au încercat să ajungă la hotelul aflat în apropierea muntelui Gran Sasso din regiunea Abruzzo.

Cel puţin trei persoane sunt date dispărute în urma avalanşei care a afectat un hotel din provincia Pescara, în zona Munţilor Apenini, relatează agenţia de ştiri ANSA, citând membri ai echipelor de salvare.

Potrivit presei italiene, în momentul producerii primului cutremur major, în hotel se aflau cel puţin 20 de turişti şi şapte angajaţi, informează site-ul The Local.

Două persoane ar fi fost găsite şi se află în stare bună, însă mai multe persoane sunt în continuare dispărute. Hotelul Rigopiano se află în zona oraşului Farindola, din Pescara.

(foto: Diariovasco.com)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.