Meniu principal

#Rezist de weekend: Noi proteste, anunţate în Bucureşti şi în ţară

Noi proteste antiguvernamentale au fost anunţate, pe Facebook, pentru acest weekend. În Piaţa Victoriei din Capitală, precum şi în Piaţa Sfatului din Braşov, părinţii sunt aşteptaţi, sâmbătă, cu copiii, pentru o „lecţie de educaţie civică”. 

Sâmbătă, manifestația din Piaţa Victoriei din Capitală este programată pentru ora 11.00.Potrivit postărilor de pe pagina de Facebook a evenimentului, copiii se vor juca şi vor desena cu creta pe asfalt.

“Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, aşa cum ne-aţi propus, hai să luăm copiii de mână, în braţe, în cărucioare, pe umeri şi să facem cel mai paşnic şi colorat protest! Ne vedem în Piaţa Victoriei începând cu ora 11:00”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Un eveniment similar va avea loc şi în Piaţa Sfatului din Braşov, unde şi-au anunţat prezenţa în jur de 50 de persoane. La Timișoara,, protestul se va desfăşura sub sloganul „Hrănim porumbeii, nu corupţia”.

“Mămici cu copii, dar nu numai mămici, ci şi alţi timişoreni, sunt aşteptaţi cu toţii sâmbătă, în Piaţa Victoriei, la ora 13.00, pentru a hrăni porumbeii. Este recomandat să aduceţi grâu sau altă hrană pentru porumbei. Va exista şi la faţa locului hrană oferită de către organizatori, însă este posibil să nu fie de ajuns. Iar ca să nu ne speriem de intimidările PSD pornite prin Protecţia Copilului precizăm că prezenţa copiilor la acest eveniment nu contravine în vreun fel legislaţiei în vigoare. Vor fi şi cântece pentru copii, iar cei mari vor primi banderole #rezist”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Craiova citeşte Constituţia României” sâmbătă, de la ora 14.00, în Piaţa Mihai Viteazul. Manifestanţii sunt invitaţi să aducă cu ei textul Constituţiei printat sau în format electronic, pentru a protesta prin lectură, fără să strige sau să scandeze.

„Sâmbăta aceasta ne întâlnim să citim impreună, dar fiecare pentru el, Constituţia României. Nu dorim să pornim o dezbatere, nici să îi comentăm textul, ci doar să îl citim public pentru a le arăta că ne pasă cu adevărat de esenţa problemei. Haideţi să le arătăm că rezistăm impreună, într-un mod inteligent!”, se arată pe pagina evenimentului.

Mnaifestațiile vor continua şi duminică. În Piaţa Victoriei şi-au anunţat deja prezenţa, pe Facebook, peste 4.000 de persoane. Se va ieși în stradă pentru a cere demisia Guvernului şi în Galaţi şi Cluj-Napoca.

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a comunităţii Corupţia ucide, duminică, în Piaţa Victoriei din Capitală ar putea fi împărţite 5.000 de banderole cu hashtag-ul „rezist”.

Mai mult, au fost realizate peste 27.000 de insigne inscripţionate „#rezist”, care au fost distribuite în mai multe oraşe din ţară şi în diaspora, a declarat, pentru News.ro, Cătălin Teniţă, unul dintre fondatorii grupului de acţiune civică Geeks for Democracy.

(foto: Cătălin Teniță)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.